top of page

Rólunk

Kerámiaművészet, hagyomány, korszerűség, építészet

A SzilikArt Fórum Kft. három kerámiával aktívan dolgozó művész fúziója annak érdekében, hogy egymás készségeit kiegészítve, egymás munkáját értőn segítve a művészi értékteremtés piacán olyan kínálatot jelenítsen meg, ahol a világszerte egyedülálló magyar építészeti kerámia hagyomány ápolása mellett kortárs építészeti kerámia művészetet hozzon létre.

Történetünk

Egy tapasztalt restaurátor művész, két évtizedek óta az építészeti kerámiában dolgozó keramikus. A mai magyar építészetben egy időben van jelen a XIX. század második felében élt ékes múlt méltó bemutatása, és a hányatott XX. századot követő jelenkor e 100 éves hagyományra visszatekintő modern szemlélete. A két idő közt a művészi megfogalmazású építészeti kerámia ad biztos hidat. A régit megőrizni, konzerválni természetes kötelességünk, a mai kor nézőpontjait a jövőnek megmutatni, művészi elhivatottságunk.

A kerámia az évezredeken átnyúló magas minőség megjelenítője. Az első ember alkotta mesterséges anyag a formázott, díszített, kiégetett agyag, a kerámia. A fazekaskorong az első sorozatgyártó gép. Minden ősi és jelenkori kultúra nagy hangsúlyt fektet a kerámiaművészet  ápolására, hiszen ez a régi üzenőfal ma, a digitális korban is kitűnően működik, megbízhatóan, hosszú távon.

A SzilikArt Fórum Kft. célja, hogy magas színvonalú szakértelmével, egyedülálló szakmai felkészültségével, hatékony gyártási képességeivel megfelelő módon közvetítse a mai digitalizálódó, elidegenedő korban a klasszikus értékek vizuális művészi megjelenítésének fontos és szükséges voltát. Teret kívánunk adni azon kezdeményezéseknek is, melyek társművészektől érkezik azért, hogy mai épületeinkben nagyobb arányban használjuk a hagyományaiban is rendkívül korszerű anyagot, a mázas, szobrászati igénnyel, manufakturális módon megformált kerámiát. Felületet és hátteret biztosítunk a közös gondolkodásra a tervek magvalósulásának érdekében, hiszen a kerámiakészítés nagy szakmai tudást, megbízható infrastrukturális hátteret igénylő folyamat, mely a SzilikArt Fórum Kft.-ben rendelkezésre áll.

Képek a műhelyből

bottom of page